Vandaag ondertekenden wethouder Jan Iedema en gemeentesecretaris André Huykman van de gemeente Zoetermeer een samenwerkingsovereenkomst met de Big Data Innovatiehub. Door intensiever samen te werken met de Innovatiehub, maakt de gemeente haar ambitie waar om datagedreven te sturen en te werken.

In de afgelopen twee jaar heeft de hub meerdere projecten uitgevoerd voor- en in samenwerking met de gemeente. Van het optimaliseren van wegenonderhoud tot het geven van Masterclasses aan medewerkers over datagedreven werken.

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst bevestigen beide partijen het belang en de behoefte om de samenwerking te behouden en uit te bouwen.

Voorzitter van de Big Data Innovatiehub Kenny Pool: “Met deze samenwerking kunnen we Zoetermeer als gidsstad positioneren. Zoetermeer is een voorbeeld voor andere middelgrote en kleine gemeenten op het gebied van datagedreven werken.”

Wethouder Jan Iedema: “De gemeente Zoetermeer heeft al langer de ambitie om big data slim in te zetten voor haar werk. Maar hoe werkt big data? En hoe kun je de waarde uit data creëren? De Big Data Innovatiehub helpt de gemeente en haar afdelingen ‘data ready’ te worden door een combinatie van concrete projecten, inzet van data-specialisten en opleidingsaanbod.”

De Big Data Innovatiehub bevindt zich in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer en helpt organisaties hun productie efficiënter te maken, processen te verbeteren en bij te dragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen aan de hand van data analyse.

De Big Data Innovatiehub is een verbindingsknooppunt tussen vraag- en aanbod van big data vraagstukken. Wij hebben de missie om de toepassing en het gebruik van (big) data analyse te stimuleren. Wij zijn objectief, onafhankelijk, hebben geen winstoogmerk maar wel een groot expertisenetwerk. De Big Data Innovatiehub is een netwerk- en uitvoeringsorganisatie bestaande uit dataspecialisten die werken bij onderwijs- en onderzoeksinstellingen en bedrijfsleven.