Big Data Workshop

De ene helft van het MKB ziet een (grote) kans in (big) data, terwijl de andere helft geen relevantie ziet voor hun eigen bedrijf, blijkt uit onderzoek door JADS en KvK. Gebrek aan tijd, geld, kennis en ervaring zijn de belangrijkste redenen waarom het MKB die kansen van (big) data nog niet breed oppakt. Ondernemers zien de kansen, maar de meesten zeggen niet (voldoende) kennis en kunde in huis te hebben. Het onderzoek toont aan dat de helft van de ondernemers behoefte heeft aan hulp en advies over het gebruik en het toepassen van (big) data.
(bron: Rapport Ondernemen met big data door het mkb)
Hoe kom je er achter wat big data voor uw organisatie kan betekenen? Volg deze stappen en ervaar!

  1. Doen! Er is genoeg over gesproken, ga het gewoon eens proberen en ervaar.
  2. Think big, act small. Te snel, te veel in een keer wordt complex. Maak het klein, behapbaar en haalbaar.
  3. Helicopter view: (big) data raakt veel aspecten. Bekijk het niet vanuit één oogpunt, maar zie het grotere plaatje. En kijk niet alleen naar je eigen organisatie, ook daar buiten.
  4. Creëer speelruimte: nieuwe technologie, nieuwe tools, nieuwe mindset. Geef processen en mensen de ruimte om te experimenteren. Laat bestaande processen en systemen los. Fouten maken mag en is zelfs nuttig!
  5. Betrek de juiste mensen: mensen die het leuk vinden om te experimenteren, geloven in kansen met big data en uiteraard ook de juiste expertise op het gebied van data science.

Tijdens de Big Data Workshop nemen we u mee op big data-reis. Het begint met inspiratie en bewustwording van wat er allemaal (al) mogelijk is. Welke type vraagstukken of problemen je met behulp van data analyse kunt oppakken, en hoe je dat doet.

Na de workshop bent u bekend met de mogelijkheden en onmogelijkheden van big data analyse, wat het voor uw organisatie kan betekenen en hoe u kunt beginnen.

KOSTEN: €95,- excl. BTW voor 2 personen

Aanmelden
© Copyright Big Data Innovatiehub 2020
Contact
close slider


[recaptcha]